onsdag 28 mars 2012Ja, fantasiskt nog har vi fyra stycken stackars rosbuskar i trädgården (inte bilden)! Varför det är synd om dem är för att de ser ut att må skit, rent ut sagt... Beskärde dem igår så de små limegröna löven har slagit ut. Nu ska det gödslas. Har hittat ett riktigt bra husmors-tips! Gödsla blommor med kaffesump! Hittade den här faktan:Det är rätt allmänt känt att kaffesump är bra att använda som gödning till blommor. Det verkar inte finnas någon forskning kring det men flera källor(1) uppger att det ger positivt resultat, speciellt för rosor och pelargoner men huvudsakligen för krukväxter.
En annan positiv effekt är att det verkar även hålla rådjur, hjortar och andra skadedjur såsom bladlöss borta eftersom den sura fuktiga lukten som uppstår ogillas av dom.
De flesta verkar överens om att man inte ska gödsla för mycket, lagom är bäst och en överbliven kaffesump är bra att lite då och då lägga i översta jordlagret. Är det för mycket kan det börja lukta surt kaffe och det kanske inte är det trevligaste om det är i närheten där man sitter vid en altan eller liknande.Så bli husmors smarta och använd den gamla kaffesumpen ;) !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar